T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Eyüpsultan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kişisel Verilerimiz Bir Gün Değil, Her Gün Önemli

Hafta boyunca okulumuz öğrencilerine yönelik 7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Kanunu Günü kapsamında Bilişim Alanı öğretmenlerimiz tarafından KVKK hakkında bilgilendirme yapıldı .Sınıflarda KVKK hakkında bilgilendirici video izletildi.

Bilişim Alanı öğretmenimiz Nimet ÜNAL; “ 7 Nisan 2016’da Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun yürürlüğe girdiğini, bu tarihten itibaren 7 Nisan’ın Kişisel Verileri Koruma Günü olarak kutlanmaya başlandığını anlattı. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun veri işlemeyi yasaklayan bir düzenleme olmadığını aksine “Kanunun getirdiği sistem, verilerin gelişigüzel veya keyfi olarak değil, belli ilke ve kurallar çerçevesinde işlenmesidir” değerlendirmesinde bulundu. “Kişisel Verileri Koruma Kanunu aslında kişiye ait olan verilerin bizatihi kişinin kendisi tarafından yönetilebileceğini ve denetlenebileceğini öngören bir kanundur” dedi.

22-04-202422-04-202422-04-2024

Kişisel Veri Nedir?

İnternet Üzerinden Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kişisel Verilerimiz Bir Gün Değil, Her Gün Önemli

Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 15:09 - Görüntülenme: 45